Västervik Måndag 19 oktober, 2020

Best Western plus Västervik Stadshotell

Veckomeny (Vecka 43)

Nio härliga rätter på svenska råvaror, gärna lokalproducerade! Du tar för dig av vårt stora, färggranna och smakrika salladsbord och så serverar vi dig varmrätten vid bordet. Kaffe och en liten dessert ingår efter maten.

Måndag

Veckans lunch!
1. Färsbiffar med tysk potatissallad med rökt fläsk samt örtsås. Frikadellen mit warm bayerische kartoffelsalat und kräutersosse. 2. Panerad schnitzel med gräddig svampsås och purjolökspotatis. Jägerschnitzel mit pilzsosse und lauchwiebelkartoffel. 3. Stekt kalvlever med lök, äpple, kapris och potatismos. Kalbsleber auf Berliner art mit kartoffelpuree. 4. Stekt vit korv och Thüringkorv med broccoli, senap och pommes frites. Gebratene Weisswurst und Thuringer Wurst mit broccoli, senf und pommes frites. 5. Fiskfrikadeller med potatismos, gurksallad och tartarsås. Fischfrikadellen mit kartoffelpuree, gurkensalat und tatarsosse. 6. Pingvinben (fläsklägg) av fläsk med grönärtpure, surkål, rödkål, senap och potatis. Eisbein mit erbsenpuree, sauerkraut, rotkraut, senf und kartoffeln. 7. Gulaschsoppa med gräddfil och vitlöksbröd. Gulaschsuppe mit saure sahne und knoblauchbeot. 8. Potatisgnocchi med salvia, tomater och bacon. Kartoffel- gnocchi mit salbei, tomaten und speck. 9. Hönssallad i bayersk stil (paprika, rädisa, rättika, rödlök, gräslök och vinägrett). Hähnchensalat ”Bayerische art”.

109 kr
Tisdag

Veckans lunch!
1. Färsbiffar med tysk potatissallad med rökt fläsk samt örtsås. Frikadellen mit warm bayerische kartoffelsalat und kräutersosse. 2. Panerad schnitzel med gräddig svampsås och purjolökspotatis. Jägerschnitzel mit pilzsosse und lauchwiebelkartoffel. 3. Stekt kalvlever med lök, äpple, kapris och potatismos. Kalbsleber auf Berliner art mit kartoffelpuree. 4. Stekt vit korv och Thüringkorv med broccoli, senap och pommes frites. Gebratene Weisswurst und Thuringer Wurst mit broccoli, senf und pommes frites. 5. Fiskfrikadeller med potatismos, gurksallad och tartarsås. Fischfrikadellen mit kartoffelpuree, gurkensalat und tatarsosse. 6. Pingvinben (fläsklägg) av fläsk med grönärtpure, surkål, rödkål, senap och potatis. Eisbein mit erbsenpuree, sauerkraut, rotkraut, senf und kartoffeln. 7. Gulaschsoppa med gräddfil och vitlöksbröd. Gulaschsuppe mit saure sahne und knoblauchbeot. 8. Potatisgnocchi med salvia, tomater och bacon. Kartoffel- gnocchi mit salbei, tomaten und speck. 9. Hönssallad i bayersk stil (paprika, rädisa, rättika, rödlök, gräslök och vinägrett). Hähnchensalat ”Bayerische art”.

109 kr
Onsdag

Veckans lunch!
1. Färsbiffar med tysk potatissallad med rökt fläsk samt örtsås. Frikadellen mit warm bayerische kartoffelsalat und kräutersosse. 2. Panerad schnitzel med gräddig svampsås och purjolökspotatis. Jägerschnitzel mit pilzsosse und lauchwiebelkartoffel. 3. Stekt kalvlever med lök, äpple, kapris och potatismos. Kalbsleber auf Berliner art mit kartoffelpuree. 4. Stekt vit korv och Thüringkorv med broccoli, senap och pommes frites. Gebratene Weisswurst und Thuringer Wurst mit broccoli, senf und pommes frites. 5. Fiskfrikadeller med potatismos, gurksallad och tartarsås. Fischfrikadellen mit kartoffelpuree, gurkensalat und tatarsosse. 6. Pingvinben (fläsklägg) av fläsk med grönärtpure, surkål, rödkål, senap och potatis. Eisbein mit erbsenpuree, sauerkraut, rotkraut, senf und kartoffeln. 7. Gulaschsoppa med gräddfil och vitlöksbröd. Gulaschsuppe mit saure sahne und knoblauchbeot. 8. Potatisgnocchi med salvia, tomater och bacon. Kartoffel- gnocchi mit salbei, tomaten und speck. 9. Hönssallad i bayersk stil (paprika, rädisa, rättika, rödlök, gräslök och vinägrett). Hähnchensalat ”Bayerische art”.

109 kr
Torsdag

Veckans lunch!
1. Färsbiffar med tysk potatissallad med rökt fläsk samt örtsås. Frikadellen mit warm bayerische kartoffelsalat und kräutersosse. 2. Panerad schnitzel med gräddig svampsås och purjolökspotatis. Jägerschnitzel mit pilzsosse und lauchwiebelkartoffel. 3. Stekt kalvlever med lök, äpple, kapris och potatismos. Kalbsleber auf Berliner art mit kartoffelpuree. 4. Stekt vit korv och Thüringkorv med broccoli, senap och pommes frites. Gebratene Weisswurst und Thuringer Wurst mit broccoli, senf und pommes frites. 5. Fiskfrikadeller med potatismos, gurksallad och tartarsås. Fischfrikadellen mit kartoffelpuree, gurkensalat und tatarsosse. 6. Pingvinben (fläsklägg) av fläsk med grönärtpure, surkål, rödkål, senap och potatis. Eisbein mit erbsenpuree, sauerkraut, rotkraut, senf und kartoffeln. 7. Gulaschsoppa med gräddfil och vitlöksbröd. Gulaschsuppe mit saure sahne und knoblauchbeot. 8. Potatisgnocchi med salvia, tomater och bacon. Kartoffel- gnocchi mit salbei, tomaten und speck. 9. Hönssallad i bayersk stil (paprika, rädisa, rättika, rödlök, gräslök och vinägrett). Hähnchensalat ”Bayerische art”.

109 kr
Fredag

Veckans lunch!
1. Färsbiffar med tysk potatissallad med rökt fläsk samt örtsås. Frikadellen mit warm bayerische kartoffelsalat und kräutersosse. 2. Panerad schnitzel med gräddig svampsås och purjolökspotatis. Jägerschnitzel mit pilzsosse und lauchwiebelkartoffel. 3. Stekt kalvlever med lök, äpple, kapris och potatismos. Kalbsleber auf Berliner art mit kartoffelpuree. 4. Stekt vit korv och Thüringkorv med broccoli, senap och pommes frites. Gebratene Weisswurst und Thuringer Wurst mit broccoli, senf und pommes frites. 5. Fiskfrikadeller med potatismos, gurksallad och tartarsås. Fischfrikadellen mit kartoffelpuree, gurkensalat und tatarsosse. 6. Pingvinben (fläsklägg) av fläsk med grönärtpure, surkål, rödkål, senap och potatis. Eisbein mit erbsenpuree, sauerkraut, rotkraut, senf und kartoffeln. 7. Gulaschsoppa med gräddfil och vitlöksbröd. Gulaschsuppe mit saure sahne und knoblauchbeot. 8. Potatisgnocchi med salvia, tomater och bacon. Kartoffel- gnocchi mit salbei, tomaten und speck. 9. Hönssallad i bayersk stil (paprika, rädisa, rättika, rödlök, gräslök och vinägrett). Hähnchensalat ”Bayerische art”.

109 kr